Lankomiehet

Kun keväällä 1989 Lankojärvellä toiminut sekakuoro tuntui kuolevan, ehdotti kansalaisopiston opettaja Lassi Vierikko, että kokeiltaisiin syksyllä jatkaa toimintaa mieskuorona. Tuumasta toimeen ja Lassin lisäksi kuoron aloittivat Pekka Ylisirkka, Ahti Matinlompolo, Matti Kuusijärvi, Esko Kangas ja Risto Kuusijärvi.

Syksy harjoiteltiin, talvi harjoiteltiin, tuli kevät ja ensimmäinen julkinen esiintyminen. Päästiin laulamaan Lankojärven kylän äitienpäiväjuhlassa, jossa kuoro sai samalla nimenkin, kun juhlien juontaja Seppo Mäkilä ilmoitti ”Lankomiesten” esiintyvän.

Äitienpäiväjuhla Lankojärvellä

Kuorossa on noin 500 esiintymiskerran aikana laulanut kaiken kaikkiaan 26 laulajaa – osa alusta lähtien. Säestäjinä ovat Vierikon Lassin lisäksi soittaneet haitaristit Esko Enbuske ja Harri Kuusijärvi. Kuoro on esiintynyt häistä hautajaisiin ja monessa juhlassa siltä väliltä. Koskettavimmat laulut on varmaankin laulettu 140 sotaveteraanien hautajaisissa. Ensi kerran Lankomiehet lauloi ”Veteraanin iltahuudon” vuonna 1992 kuoron jäsenen Ahti Matinlompolon isän hautajaisissa, josta syntyi nykyisyyteen asti jatkunut perinne.

Kuoro on kiertänyt kansanmusiikkijuhlilla ja kuoropäivillä, jossa kuoro kerran pääsi – tai joutui – esiintymään Mieskuoro Huutajien jälkeen ja juuri ennen Cantores Minores kuoroa. Varmasti Lankomiehiä hermostutti, mutta siitä ei ole tietoa, kuinka paljon tämä jännitti Huutajia ja Cantores Minores kuoroja. Lankomiehet on kerännyt kunnan kulttuuripalkinnon, kiertänyt sekä Suomea että Ruotsia, on ollut iso tekijä ”Joppausoopperassa”, pitänyt jokakeväiset lauluiltamat kotikylällä, mutta Lankomiehet on tehnyt myös muutaman äänitteen.

Lankomiesten ensimmäinen ja viimeisin CD

30-vuotiskonsertti pidettiin kesällä 2019 Kiekerön lavalla

Ilmoitus 30-vuotiskonsertista
Juhlakonsertti

Korona on vähentänyt kuoron esiintymisiä, mutta täältä tullaan …

Lankomiehet